Snowboard draagtas / boardbag, rugzak, backpack, hoes en boot bag

Om te kunnen snowboarden heb je veel verschillende spullen nodig. Zo heb je naast een snowboard vaak ook snowboardboots en allerlei accessoires, zoals een snowboard slot, schroevendraaier en veiligheidsriem. Om je snowboard materiaal te kunnen vervoeren, is het daarom verstandig een goede draagtas te kopen.

Snowboardtassen zijn er in allerlei soorten en maten. Zo zijn er smalle snowboardhoesen, die het board beschermen tegen krassen. Maar er zijn ook grotere snowboardbags met wielen, waarin het snowboard inclusief bindingen past. Zo hoef je niet telkens je bindingen los te maken om je snowboard mee te nemen. Sommige boardbags bieden zelfs plaats voor meer dan één snowboard.

Daarnaast bestaan er ook speciale snowboard boot bags, zodat je ook je schoenboardschoenen veilig kunt vervoeren. Voor op de piste zijn er ook snowboard backpacks / rugzakken. Vaak kun je hier al je snowboard accessoires in kwijt, maar bijvoorbeeld ook je snowboard bril / goggles. Ook zijn er backpaks met speciale tuigjes op de rugzak, waardoor je het board op je rug kunt meenemen. Handig voor het dragen van je snowboard naar de skilift of accommodatie!

BEKIJK AANBOD

Snowboard draagtas / travel bag: voor het vervoer van je snowboard

Snowboards zijn meestal bijna net zo groot als jezelf of zelfs groter. Vandaar dat er snowboardtassen in het leven zijn geroepen om het snowboard gemakkelijk te kunnen vervoeren. Snowboard draagtassen zijn er in allerlei soorten en maten en van verschillende snowboardmerken. De bekendste boardbags zijn van de merken Burton en Dakine.

Een snowboard hoes is een dunne bescherming om je board heen. De hoes beschermt je snowboard tegen krassen en kleine beschadigingen, maar biedt onvoldoende bescherming voor het vervoeren van je board in bijvoorbeeld het vliegtuig. Hiervoor kun je beter een gevoerde draagtas kopen, zodat je snowboard ook wordt beschermt tegen vallen en stoten. Deze snowboardtassen hebben meestal een dikke, zachte padding aan de binnenkant. Vaak heeft de draagtas nog extra vakjes, zodat je ook kleine accessoires kunt opbergen.

Er bestaan ook snowboard draagtassen met wieltjes, zoals de Burton Wheelie bags. Dit maakt het vervoer van je snowboard extra gemakkelijk, doordat je het board als een koffer kunt meenemen. De travel bags zijn meestal ook groot genoeg voor het vervoer van je snowboard inclusief bindingen. De meeste reisorganisaties raden echter aan de bindingen los te maken van je snowboard wanneer je met de bus of het vliegtuig reist.

Sommige boardbags kunnen zelfs meerdere snowboard tegelijkertijd vervoeren. Let er wel op dat dit zonder wielen erg zwaar kan worden. Ook is er soms zelfs nog plaats voor je snowboardschoenen, zodat al het snowboard materiaal in één tas mee kan worden genomen. Wel zo handig!

Snowboard rugzak / backpack: handig op de piste

Tijdens de wintersport ben je vaak lange tijd op de piste. En aangezien er niet altijd een winkel of restaurant in de buurt is, is het handig wat eigen spulletjes mee te nemen. Al je snowboard accessoires en zelfs je snowboard bril / goggles neem je gemakkelijk mee in een snowboard rugzak of backpack. Deze snowpacks zijn speciaal ontworpen voor het gebruik op de piste.

Met een snowboard rugzak heb je alles bij de hand. De backpacks hebben vaak een dikke zachte voering, zodat je kostbare spullen niet beschadigen bij een val. De meeste snow packs zijn uitgerust met aparte vakjes voor bijvoorbeeld je goggles, mobiele telefoon of zelfs laptop. Snowboard rugzakken zijn er met verschillende inhoudsmaten te verkrijgen, maar de meest gebruikelijke maat is 25 liter voor mannen en 20 liter voor vrouwen.

Vaak hebben snowboard backpacks speciale tuigjes aan de buitenkant van de rugzak, waardoor het mogelijk is een snowboard verticaal te vervoeren. Je klemt het snowboard bij de bindingen vast in de tuigjes, zodat de verticale boardcarry mogelijk is. Super handig wanneer je bijvoorbeeld een stuk moet lopen tot aan de skilift! Vaak kun je een snowboard rugzak, net als een normale backpack, vastmaken rondom je middel en borst, zodat het draaggewicht gelijkmatig wordt verdeeld. Er bestaan ook snowboard rugzakken met ingebouwde rugbeschermer. Niet alleen handig, maar nog veilig ook!

Snowboard boot bag / schoenentas: speciaal voor snowboardschoenen

Het kan zijn dat je snowboard draagtas te klein is om ook je snowboard boots in te vervoeren. Of je wilt liever het gewicht verdelen en daardoor je snowboard materiaal verdelen over meerdere tassen. Om je snowboardschoenen te beschermen zijn er zogenaamde boot bags. Deze tassen zijn speciaal gemaakt voor ski- of snowboardschoenen.

Zeker na een dagje snowboarden is het verstandig je boots goed te laten luchten. Mocht je ze toch meteen mee moeten nemen, gebruik dan een boot bag met ventilatie gaten. Zo voorkom je vieze luchtjes en blijven je snowboardschoenen in optimale conditie.

Wanneer je op wintersportvakantie gaat met de bus of het vliegtuig krijgt je snowboard materiaal het vaak zwaar te verduren. Om je snowboard boots ook tijdens de reis te beschermen tegen beschadigingen is het verstandig een speciale tas voor snowboardschoenen te gebruiken. Deze zijn namelijk aan binnen- en buitenzijde gevoerd en verstevigd, zodat je schoenen zelfs wanneer er flink met de tas wordt gegooid beschermd zijn. En wie is er nou niet zuinig op zijn dure snowboard spullen!