Snowboarden in de zomer in Zwitserland

In Zwitserland kun je in de zomer snowboarden op de gletsjers van Saas Fee en Zermatt.

Glacier 3000 (hele jaar)

De pistes en loipes van Glacier 3000 zijn niet alleen tijdens de wintermaanden geopend. Dankzij de gletsjer van Transfleuron op de oostelijke helling van het skigebied Les Diablerets kun je hier ook in de zomer snowboarden, mits de omstandigheden goed zijn. Maar dat niet alleen. Ook kun je hier langlaufen, wandelen of sleehonden tochten maken in de sneeuw en dat midden in de zomer. Kijk van te voren wel even of de liften open zijn. Avontuurlijke types kunnen een ritje maken met de Alpine Coaster, een 1000 meter lange, unieke rodelbaan. En met de sneeuwbus kan heel eenvoudig de gletsjer verkend worden. Voor snowboarders en freestyle skiërs is er op de gletsjer ook een funpark aanwezig. De moderne, grote gondels brengen je naar de top van de gletsjer. Hier vind je tevens het beroemde bergstation waar de Zwitserse architect Mario Botta een uniek gletsjer restaurant heeft gebouwd met een prachtig panorama uitzicht over het gebied rond het Meer van Genève. Zeker een bezoekje waard!

Openingstijden

Winterseizoen: 1 november tot 4 mei van 9.00 tot 16.30 uur.
Zomerseizoen: 5 mei tot 31 oktober van 9.00 tot 16.30 uur.

Saas Fee Gletscher (4 jul - 29 apr)

Saas Fee beschikt over de indrukwekkende Feegletscher met als hoogste punt 3600m, waardoor het gletsjer skigebied steevast sneeuwzeker is. Je kunt hier dus ook snowboarden in de zomer. De 20 kilometer pistes van de Feegletsjer, het unieke uitzicht op de hoogste Walliser toppen en de hete zomerzon dragen bij tot een onvergetelijke zomer snowboard ervaring. Het is dan ook niet voor niets dat diverse nationale ski- en snowboardteams (o.a. uit Nederland) hier in de zomer gaam trainen voor het winterseizoen. Snowboarders en freestyle skiërs kunnen zich in snowpark Allalin uitleven. Het funpark wordt dagelijks in top conditie gehouden en de vele kickers, rails, boxen en halp-pipe zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderen. Uiteraard zijn de ski- en snowboardscholen van Saas Fee ook hartje zomer geopend. Met de Alpin Express kun je vanuit het dorp Saas Fee op 1.800m tot in Felskinn. Van hieruit brengt de Metro Alpin je in 10 minuten naar de voet van de gletsjer. Saas Fee, de parel van de Alpen.

Openingstijden

Winterseizoen: 1 december tot 29 april van 8.45 tot 17.00 uur.
Zomerseizoen: 4 juli tot 26 november van 8.45 tot 17.00 uur.

Zermatt Gletscher (hele jaar)

Aan de voet van de bijna 4.500 meter hoge Matterhorn ligt het Zwitserse Zermatt. Het skigebied Zermatt is het hoogste skigebied van Europa. Dankzij de gletsjer skigebieden kun je hier ook snowboarden in de zomer. Meer dan de helft van de pistes ligt op eeuwige sneeuw of gletsjers en dit is dan ook het grootste zomerskigebied in de Alpen. Je vindt hier meer dan 20 kilometer aan pistes. Het zomerskigebied van Zermatt is ook populair bij nationale ski- en snowboardteams, die hier hun zomertraining doorvoeren op Matterhorn Glacier Paradise. Vanuit Zermatt kun je met de gondel naar Furi, waar je kunt overstappen op de lift naar Trockener Steg aan de voet van de gletsjer. Vanuit hier kun je een gondel naar de top van de Furggsattel Gletscherbahn en de Theodulgletscher.

Openingstijden

Winterseizoen: 17 oktober tot 8 mei van 8.30 tot 17.00 uur.
Zomerseizoen: 9 mei tot 16 oktober van 8.30 tot 17.00 uur.

Reisorganisaties