Snowboarden in de zomer in Italië

Snowboarden in de zomer in Italië kan op één van de vele gletsjergebieden. Zon, zee en…sneeuw! Bijzonder feit is dat de gletsjer van Passo dello Stelvio uitsluitend geopend is in de zomer.

Breuil Cervinia (9 jul - 6 mei)

In het Italiaanse Breuil Cervinia kent wintersport geen seizoen. Dankzij de Italiaanse en Zwitserse pistes van de gletsjer Plateau Rosa kun je hier ook snowboarden in de zomer. De eeuwige sneeuw zorgt voor de ultieme zomer snowboard ervaring op een hoogte van 3480m. Op het Plateau Rosa vind je in de zomer het funpark Gravity Park waar freestyle snowboarders en skiërs helemaal los kunnen gaan in de half-pipe. Het skigebied van Breuil Cervinia is met de 28 kilometer aan pistes geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Vanuit Breuil Cervinia ga je met de kabelbaan omhoog naar Plan Maison. Een groot pluspunt is dat Breuil Cervinia met een gondel verbonden aan de gletsjer van Zermatt. Ook kun je vanaf Plateau Rosa over eeuwig besneeuwde gletsjerpistes naar het liftstation Trockener Steck. Omringd door eeuwige sneeuwvelden en door de toppen van de Monte Cervino en Monte Rosa is dit ongetwijfeld één van de mooiste plekken om in de zomer te snowboarden in de Italiaanse Alpen.

Openingstijden

Winterseizoen: 29 oktober tot 6 mei van 8.10 uur tot 17.00 uur.
Zomerseizoen: 9 juli tot 10 september van 7.15 uur tot 16.20 uur.

Passo dello Stelvio - Stilfser Joch Gletscher (30 mei - 1 nov)

De meest populaire zomer snowboard bestemming in Italië is de Passo dello Stelvio (Duits: Stilfser Joch). Het gletsjergebied is slechts een paar maanden per jaar geopend, van begin juni t/m eind oktober. Door de weersomstandigheden op de gletsjer is het gebied in de winter gesloten. De Passo dello Stelvio ligt op de grens tussen Alta Valtelinna en Alto Adige op een hoogte van 2578m. Vanuit Lombardije ligt de stad Bormio het dichtst bij de Passo dello Stelvio en vanaf de andere kant is dat het dorpje Prad a Stelvio. Freestyle snowboarders en skiërs komen aan hun trekken in het gletsjer funpark met half-pipe. De Stilfser Joch Gletscher hoort bij de gletsjers van het gebied Ortles-Cevedale en ligt tussen de Monte Cristallo en Stelvio Pass. Het hoogste punt waar je kunt snowboarden is de Punta degli Spiriti op 3450m hoogte. Snowboarden op de Passo dello Stelvio is een unieke ervaring, juist omdat het gebied uitsluitend in de zomer geopend is. Een ideale bestemming voor je snowboard zomervakantie dus!

Openingstijden

30 mei tot begin november van 8.00 uur tot 17.00 uur.

Val di Sole / Passo Tonale - Presena Gletscher (10 okt - 28 jun)

Het skigebied Val di Sole / Passo Tonale is dankzij de Presena gletsjer niet alleen een beroemde wintersportplaats, maar ook één van de weinige gletsjers in Italië waar je ook in de zomer kan snowboarden. Met een moderne cabinebaan Paradiso ben je in slechts enkele minuten vanuit de Passo Tonale op de bergpas Paradiso. Dit is de ‘poort’ tot de gletsjer op 2585m hoogte die opklimt tot een hoogte van 3069m op de Cima Presena. Vanuit hier kun je met de stoeltjeslift Paradiso-Presena naar de voet van de gletsjer. De pistes van de gletsjer zijn met twee sleepliften te bereiken. De Presena Gletscher heeft 9 pistes waar je dankzij de unieke omgeving prachtige afdalingen kunt maken. Door de kunstsneeuwinstallaties is het skigebied ook in de zomer sneeuwzeker. Vanaf de Presena Gletscher is het ook mogelijk off-piste afdalingen te maken naar Mandrone, Maroccaro, Cima Venezia en Pisgana. Het skigebied Val di Sole / Passo Tonale behoort tot het grotere skigebied Adamello Ski, die op zijn beurt deel uit maakt van de Skirama Dolomiti Adamello Brenta.

Openingstijden

Winterseizoen: 10 oktober tot 31 april van 9.00 uur tot 16.30 uur.
Zomerseizoen: 1 mei tot 28 juni van 7.00 uur tot 15.00 uur.

Val Senales - Schnalstal (12 jun - 1 mei)

Het skigebied Val Senales is het hele jaar door geopend, dus je kan hier ook snowboarden in de zomer. Dankzij de gletsjer Glacier Grawand met een hoogte van 3210m is het gebied ook in de zomermaanden sneeuwzeker. Val Senales (Schnalstal Gletscher) ligt dicht bij de grens met Oostenrijk in de regio Trentino Alto-Adige. Vanuit het plaatsje Maso Corto (Kurzras) ga je met de kabelbaan Funivia Ghiaccio in 8 minuten naar het begin van de Glacier Grawand. Bij het bergstation ligt tevens het hoogste hotel van de Alpen, Hotel Grawand, op een hoogte van 3212m met panorama restaurant en adembenemend uitzicht. Op de top van de gletsjer is het ook mogelijk snowboards of ski’s te huren. Achter het hotel beginnen de gletsjer pistes met in totaal twee rode en 3 blauwe pistes. De pistes zijn te bereiken met twee sleepliften of een stoeltjeslift. En voor freestyle snowboarders en skiërs is er het gletsjer funpark Nitro Snowparc. Het zomerseizoen begint op 12 juni en loopt officieel tot 20 november. Maar wanneer de weersomstandigheden gunstig zijn, blijft de gletsjer het hele jaar door open met de start van het winterseizoen in november.

Openingstijden

Winterseizoen: 21 november tot 11 juni van 9.00 uur tot 16.30 uur.
Zomerseizoen: 12 juni tot 20 november van 9.00 uur tot 16.30 uur.

Reisorganisaties