Snowboarden in de zomer in Frankrijk

Frankrijk heeft niet alleen twee gletsjer gebieden waar je kunt snowboarden in de zomer, maar ook het snowboard US Summercamp.

Les Deux Alpes (hele jaar)

Het skigebied Les Deux Alpes is het gehele jaar geopend. Snowboarden in de zomer kan op de gletsjer Mantel Glacier. Het is de grootste gletsjer in Frankrijk waar je kan snowboarden in de zomer. De gletsjer is in de zomer te bereiken met de Jandri Express. Deze gondellift start in het dorp op 1650m en gaat in de zomer rechtstreeks in 24 minuten naar 3130m hoogte. Vanaf hier is het mogelijk om met sleepliften of een funiculaire (gondel) de gletsjer te betreden, tot een hoogte van 3600m. Door de ligging is Les Deux Alpes het hele jaar door sneeuwzeker. Voor freestyle snowboarders is er op 2600m hoogte ook een funpark aanwezig. Airtime is een zekerheidje: wanneer de sneeuwcondities op 2600m onvoldoende zijn, verhuist het park naar de gletsjer. Beginners kunnen de techniek leren op de vele brede blauwe pistes , maar voor de meer ervaren snowboarders zijn er vanaf de gletsjers prachtige off-piste afdalingen mogelijk. Van 8 t/m 24 juli vindt hier tevens het US Summercamp plaats.

Openingstijden

Zomerseizoen: 18 juni tot 28 augustus van 7.00 uur tot 12.30 uur.

Tignes (18 jun - 8 mei)

Grande Motte Glacier: 3.000m – 3.456m

Snowboarden in de zomer kan op de Grande Motte gletsjer in het skigebied van Tignes in Frankrijk. Dankzij de hoge ligging van de gletsjer tussen de 3000m en 3456m is het skigebied het hele jaar door geopend. Naast de 20 kilometer pistes, is ook het funpark geopend. Het snowpark bij Tignes heeft zowel voor beginners als gevorderden meer dan genoeg uitdagende obstakels. De Perce Neige funiculare (gondel) brengt je in slechts 7 minuten vanuit hartje Tignes naar de voet van de Grande Motte gletsjer. Vanuit hier kun je met de verschillende sleepliften naar de top van de gletsjer. Daarnaast heb je vanaf de gletsjer een adembenemend uitzicht over de bergtoppen van Savoie met een 360° panorama. Zeker de moeite waard is het panorama restaurant op 3456m hoogte. Ook kun je in Tignes snowboardlessen volgen in de zomer. De skischool is dagelijks geopend van 7.15 uur tot 13.00 uur. Met de moderne, snelle skiliften, de sneeuwzekerheid en de goede off-piste mogelijkheden is Tignes de place to be voor je snowboard zomervakantie.

Openingstijden

Zomerseizoen: 18 juni tot 4 september van 7.15 uur tot 13.00 uur.

Reisorganisaties