Niets is zo leuk als een wintersport groepsreis

Gepubliceerd: 27 okt 2014

Wil je met een grote groep op wintersport, maar heb je nog geen idee waarheen? Of je nu gaat skiën of snowboarden, het uitzoeken van een geschikt skigebied en het kiezen van de juiste accommodatie voor een grote groep is niet altijd even makkelijk. Aan de hand van een aantal praktische tips helpen wij jou op weg naar de ideale wintersport groepsreis.

Het organiseren van uw wintersport groepsreis

Het organiseren van een wintersport groepsreis begint bij het bepalen van de gewenste reisperiode. Boek op tijd als je afhankelijk bent van schoolvakanties en denk ook eens aan skiën in de meivakantie, een voordelig alternatief voor de duurdere Kerst- en Krokusweken.

Familie

Als je met familie op wintersport gaat, dan is met name de samenstelling van de groep belangrijk bij de keuze van de wintersportbestemming. Reis je met kleine kinderen dan is de aanwezigheid van een kinderweide en kinderopvang een vereiste en natuurlijk moeten de ouders zich ook kunnen vermaken met voldoende uitdaging op de piste.

Familiebestemmingen met voor ieder wat wils

 1. La Norma – Frankrijk
 2. Chamrousse – Frankrijk
 3. St. Anton – Oostenrijk

Familiebestemmingen met voor ieder wat wils

Een wintersport met collega’s is vaak het welkome extraatje in het begin van het jaar waar skiën, maar ook zeker après-ski centraal staat. Veel bedrijven kiezen voor een mid-week of skiweekend in januari, maart of april. Voor de beste short stay aanbiedingen moet je doorgaans in Oostenrijk zijn.

Voordelige short stay bestemmingen in Oostenrijk

 1. Saalbach-Hinterglemm
 2. Sölden
 3. Kirchberg

Vrienden

Voor veel wintersporters is er niets zo leuk als met een vriendengroep op wintersport te gaan. Wil jij je helemaal kunnen uitleven, zowel op de piste als tijdens de après-ski? Dan is Oostenrijk vaak een logische keuze, maar ook in Frankrijk vind je steeds meer gezelligheid op en buiten de piste.

Gezellige wintersportbestemmingen voor vriendengroepen

 1. Mayrhofen – Oostenrijk
 2. Westendorf – Duitsland
 3. Val Thorens – Frankrijk

De leukste wintersport evenementen voor groepen

Oostenrijk staat bij groepen traditioneel op nr. 1 vanwege de gezelligheid en après-ski. In Frankrijk vinden groepen de ideale mix tussen wintersport en feestelijke activiteiten tijdens de vele wintersport evenementen, waarvan wij de leukste uitlichten.

 1. Winterstarter Val Thorens, Frankrijk
  Datum: 28 nov t/m 1 dec 2014
 2. Dutch Week Val Thorens, Frankrijk
  Datum: 2 t/m 9 mei 2015
 3. Snow Fam Week Tignes, Frankrijk
  Datum: 2 t/m 9 mei 2015

Lees alle tips voor wintersport groepsreizen op: snowtime.nl

Boek nu

Reacties