Snowboarden in Zwitserland: kwaliteit, modern en wellness

Zwitserland staat bekend als een veelzijdig wintersportland. Dankzij een goede prijs-kwaliteitsverhouding is Zwitserland de laatste jaren een concurrent geworden van landen als Oostenrijk en Frankrijk. Populaire wintersport bestemmingen in Zwitserland zijn de skigebieden Laax, Saas Fee, Zermatt en Verbier.

De Zwitserse bevolking staat bekend om hun gastvrijheid en vriendelijkheid met kwaliteit hoog in het vaandel. Dit zie je ook meteen terug in de wintersport gebieden van Zwitserland.

De ruim 250 Zwitserse skigebieden worden vaak gezien als één van de mooiste en beste plekken om te snowboarden. Je vindt er zowel kleine gezellige dorpjes rondom de regionale hoofdsteden, als de megaskigebieden Quatres Vallées en Portes du Soleil.

Doordat de gebieden over het algemeen hooggelegen zijn, heb je in Meterslang een goede sneeuwzekerheid. Ook beschikken veel skigebieden over een gletsjer, waardoor je zelfs in de zomer kunt snowboarden in Zwitserland.

De pistes in Zwitserland zijn uitzonderlijk breed en vooral lang. Met prachtige afdalingen en talloze funparken is er voor elk wat wils. De brede pistes zijn ideaal voor de beginnende snowboarder om de techniek onder de knie te krijgen, terwijl ervaren snowboarders de keuze hebben uit vele zwarte pistes. Op de pistes kun je bovendien genieten van de adembenemende panorama’s waar Zwitserland bekend om staat.

Of je nu wilt verblijven in een groot hotel of misschien wel een berghut wilt huren. Qua accommodaties is alles mogelijk in Zwitserland. Daarnaast staat Zwitserland bekend om het grote wellness aanbod. Van een luxe kuuroord of resort tot een appartement met wellnessfaciliteiten. En bijna ieder chalet of vakantiehuis heeft een eigen privé sauna in de tuin. Ondanks alle uitbreidingen van de laatste jaren hebben de meeste wintersportplaatsen toch hun oorspronkelijke karakter weten te behouden.

Op culinair gebied is er in Zwitserland veel te beleven. De traditionele keuken kent overheerlijke gerechten als raclette en kaasfondue. In de vele gezellige restaurants kun je genieten van een allerlei Zwitserse en internationale gerechten. De après-ski is in Zwitserland zeker niet zo uitbundig als in buurland Oostenrijk. Maar dankzij de vele gezellige kroegen en uitgaansmogelijkheid kun je ook hier leuke avonden na een dagje snowboarden beleven.

Wintersport in Zwitserland heeft nog steeds een bijsmaak van ‘duur’ en ‘elitair’. Slechts 10 procent van de Nederlanders kiest voor dit land als wintersport bestemming. Toch is er sinds de komst van de euro geen enorm prijsverschil meer met bijvoorbeeld Frankrijk en Oostenrijk. Kwaliteit is het sleutelwoord, en dat zie je terug in de prijs.

Zwitserland is nog steeds een echt authentieke wintersport bestemming. Hier geen Nederlandstalige menukaarten. Er valt dan ook van alles te ontdekken, van het verscholen kuuroord Vals, tot de geweldige ambiance van Verbier en de droompistes van Saas-Fee. Kortom, een echte avontuurlijke wintersportbestemming met een diversiteit aan skigebieden!

Reisorganisaties