Snowboarden in Oostenrijk: gemütlichkeit en prachtige skigebieden

Oostenrijk is een zeer populair wintersport vakantieland. Dankzij de centrale ligging midden in de Alpen zijn er maar weinig gebieden waar geen wintersport mogelijk is. Bekende wintersport gebieden van Oostenrijk zijn onder andere Zillertal, Alpbach, Salzburgerland, Stubaital en Karinthië. De combinatie van veel gezelligheid, gastvrijheid en prachtige skigebieden maakt Oostenrijk tot een perfecte wintersport bestemming.

Door het bouwen van professionele faciliteiten heeft elk gebied (klein of middelgroot) een aansluiting op een groter gebied. Met een skipas kun je dus vaak tientallen liften en honderden kilometers pistes bereiken. Veel skigebieden zijn aaneengesloten zodat je avontuurlijke, lange tochten kunt maken.

De grote variatie aan pistes in Oostenrijk maken het land een geschikte wintersport bestemming voor snowboarders van alle niveaus. Ervaren snowboarders hebben de mogelijkheid om op vele steile pistes af te dalen en voor de beginner is er voldoende gelegenheid om op een brede en rustige piste de techniek onder de knie te krijgen.

De accommodaties in Oostenrijk bestaan voornamelijk uit hotels, chalets, pensions en ‘gasthofen’ die vaak door een familie worden gerund. De Oostenrijkse ‘gemütlichkeit’ vind je met name terug in de traditionele stubes en restaurants die in elk dorp te vinden zijn. Uiteraard staat Oostenrijk ook bekend om de wereldberoemde après-ski. Gezellig met zijn allen na een lange dag op de piste genieten van een hapje en een drankje in een knusse après-ski bar. Wie zegt daar nou nee tegen?

Zoekt je een wat meer rustige wintersport omgeving? Ook deze zijn in Oostenrijk volop voorhanden. De nadelen van grote skigebieden zijn meestal de drukke pistes in het hoogseizoen, de wachttijden voor de skiliften en de vaak wat duurdere skipassen. Oostenrijk bezit nog authentieke rustige dorpen met goede pistes en skiliften, die met name geschikt zijn voor gezinnen en de liefhebbers van de authentieke wintersportsfeer.

Oostenrijk heeft daarnaast een schitterende natuur en is met 38% aan bosgebieden dan ook één van de bosrijkste landen van Europa. De hoogste toppen van de Oostenrijkse Alpen bereiken een hoogte van bijna 4000 meter.

De Oostenrijkse gezelligheid, de Schnapps in de stube, de Glühwein, de Tiroleravond, het rodelen en niet te vergeten de après-ski maken Oostenrijk terecht wintersportland nummer één. Kortom, een must voor de echte snowboard liefhebber.

Reisorganisaties