Snowboarden in Italië: mooie pistes, zonnige gebieden, culinair genieten

Italië is vaak niet het eerste land waaraan je denkt als het om wintersport gaat. Toch zijn de Italiaanse skigebieden een uitstekende bestemming om te snowboarden, want wintersport in Italië staat garant voor mooie pistes, zonovergoten gebieden, gezelligheid en niet te vergeten het heerlijke Italiaanse eten.

Italië beschikt over zeer gevarieerde en uitgestrekte skigebieden met een geheel eigen stijl en sfeer. Door de aaneenschakeling van talloze gebieden kun je prachtige lange tochten maken en ben je niet gedwongen steeds dezelfde afdaling te nemen.

Tussen Verona en de Brenner ligt misschien wel het bekendste skigebied van Italië: Dolomiti Superski. Dit gebied hoorde tot 1918 bij Oostenrijk en na veel strubbeling is de voertaal nu weer Duits. Val Gardena en Val di Fassa zijn onderdeel van het skigebied Dolomiti Superski. Val Garenda is met 1220 kilometer aan pistes het grootste skigebied van Italië. Andere bekende Italiaanse skigebieden zijn Val di Fiemme en Via Lattea (met meer dan 400 km aan pistes). Ook het Val d’Aosta (aan de zuidwest-kant van de Italiaanse Alpen) is enorm in trek.

De pistes in Italië bestaan voornamelijk uit lange rode en blauwe pistes. Hierdoor is Italië een ideale wintersportbestemming voor beginnende snowboarders. Maar ook meer gevorderde snowboarders hoeven zich niet te vervelen. Met de steile zwarte pistes en veel off-piste mogelijkheden is Italië ook een uitdagend wintersportland.

Het grote voordeel van een wintersportvakantie in Italië is het klimaat. Doordat Italië aan de zuidzijde van de Alpen ligt is het een zon- en sneeuwzeker gebied. Mocht er onverhoopt niet voldoende sneeuw vallen, dan zorgen de vele sneeuwkanonnen er voor dat je toch onbezorgd de piste kunt afdalen. Zelfs als de hellingen naar het dal al compleet groen zijn, zijn de dalafdalingen vaak nog maagdelijk wit.

Met name op culinair gebied onderscheidt een wintersportvakantie in Italië zich van de omliggende landen. Wat is er nu heerlijker dan na een dag inspanning op de piste jezelf te verwennen met een goed glas vino en een heerlijke Italiaanse pastamaaltijd?

Italië is dichterbij dan je denkt, dus laat je niet door de afstand afschrikken om een wintersport in Italië door te brengen. Dankzij de komst van de low budget airlines ben je goedkoop en in slechts een paar uur met het vliegtuig in de Italiaanse Alpen. Vanuit Milaan, Turijn en Verona kun je echt nog dezelfde dag in de sneeuw staan.

Kortom, wintersport in Italië betekent variatie, gastvrijheid, gezelligheid en geschikt voor elke snowboardliefhebber!

Reisorganisaties