Snowboarden in Frankrijk: ideale wintersportbestemming

Wintersport in Frankrijk staat bekend om de grote aaneengesloten skigebieden. Bovendien zijn de Franse Alpen één van de mooiste wintersport locaties van Europa. Door het grote aanbod aan wintersport gebieden is het land een perfecte bestemming om te snowboarden. De bekendste gebieden in Frankrijk zijn Les Deux Alpes, Alpe d’Huez, Les Sybelles en Les Trois Vallées.

Door de vele pistes op verschillende niveaus is het land een geschikte wintersport bestemming voor zowel de beginnende snowboarder, als voor de meer gevorderde en ervaren snowboarder.

Veel Franse skidorpen zijn ontstaan door de toenemende behoefte aan accommodaties op de piste. Ze zijn speciaal gebouwd voor het wintersport toerisme en hebben daarom relatief weinig permanente inwoners. Een voordeel is dat je er zelden met een skibus hoeft te reizen voordat je op de piste bent. Meestal kun je tot aan de voordeur van het hotel of appartement snowboarden en stap je zo weer de skilift in naar boven.

De wintersportgebieden in Frankrijk staan ook bekend om de prachtige omgeving. De pistes liggen in de meest schitterende natuurgebieden en het uitzicht is vaak adembenemend. Dankzij de hoge bergtoppen kent Frankrijk een hoge sneeuwzekerheid en goede sneeuwcondities. Het is dan ook geen wonder dat de Olympische Spelen hier al meerdere keren gehouden zijn.

Daarnaast zijn de faciliteiten in Frankrijk uitstekend. Van speciaal opgezette wellness resorts op grote hoogte, tot knusse landelijke hotels en comfortabele pensions in het centrum, je vindt het hier allemaal. En de Franse keuken maakt het land ook een geliefde wintersportbestemming op culinair gebied.

Niet alleen de afdalingen en de tochten maken Frankrijk tot een populaire bestemming, maar ook de après-ski is zeker de moeite waard. Na een intensieve dag is het tijd om lekker te ontspannen tijdens een van de gezellige après-ski feesten.

Anders dan je zou verwachten zijn wintersportvakanties in Frankrijk vaak goedkoper dan wintersport in landen zoals Oostenrijk en Duitsland. Veel reisorganisaties bieden dan ook voordelige wintersport reizen naar Frankrijk aan. Kortom, Frankrijk heeft alle ingrediënten voor een geslaagde wintersportvakantie!

Reisorganisaties