Snowboarden in Duitsland: wintersport dicht bij huis

Zin in een wintersportvakantie dicht bij huis? Ga dan voor een snowboard vakantie in Duitsland. Op nog geen paar uurtjes rijden kun je genieten van wintersport in Duitsland. En wie dacht dat alleen Sauerland geschikt is om te snowboarden heeft het mis! Duitsland heeft een aantal verrassende wintersportbestemmingen, die zonder meer de moeite waard zijn voor een wintersportvakantie. De Duitse skigebieden zijn ook prima bereikbaar en ideaal voor bijvoorbeeld een lang weekend of midweek snowboarden.

Het Duitse Sauerland is een zeer gevarieerde skiregio met zelfs een grote ‘Skiliftkarussell’, het skigebied van Winterberg en talloze kleinere maar soms even hoog gelegen skigebiedjes zoals Willingen. Vanuit het oosten van Nederland is het amper twee uur rijden.

Naast het bekende Sauerland is Duitsland ook een aantal echte Alpen-skigebieden rijk. Denk bijvoorbeeld aan de skigebieden van het Zwarte Woud, het Beierse Woud en de Harz. Ook al zijn deze wintersport bestemmingen niet minder ver rijden dan de Alpen, ze bieden zich wel aan als relatief goedkope wintersport bestemmingen met veel mogelijkheden voor snowboarders. Bekende skigebieden in deze regio’s zijn ondermeer Berchtesgaden, Oberstdorf en Garmisch-Partenkirchen.

Duitsland is ook een ideale wintersport bestemming voor de beginnende snowboarder. Doordat de bergen niet erg hoog zijn, is het gebied uitermate geschikt om te leren snowboarden. Dankzij de relatief kleine gebieden leer je gemakkelijk snowboarden op rustige pistes. Maar ook meer ervaren snowboarders komen in Duitsland aan hun trekken op de vele zwarte pistes.

Lange wachtrijen bij de skiliften komens nauwelijk voor in Duitsland, alhoewel de mooie weekenden wel eens voor een invasie uit de grote Duitse steden kunnen leiden. Ook heeft de betrekkelijke onbekendheid van de Duitse wintersportplaatsen de prijs nog niet extreem doen opdrijven, waardoor een wintersportvakantie in Duitsland nog altijd een betaalbare aangelegenheid blijft.

Normaal gesproken zijn de Duitse wintersportplaatsen op een hoogte boven de 700 meter sneeuwzeker van midden december tot half maart. Daarbij spant het zuiden van Duitsland de kroon waar de sneeuw vaak rijkelijk uit de hemel valt. Menig wintersportoord kan hier dan ook het predikaat ‘schneeloch’ meekrijgen. Grote investeringen in sneeuwkanonnen zorgen ervoor dat je ook met een gerust hart al vroeg op wintersportvakantie kan gaan naar een Duits skigebied. Één ding is zeker: juist voor last-minute snowboardtripjes zijn de Duitse gebieden ideaal.

Vanuit Nederland is een korte wintersportvakantie naar Duitsland met de auto zeer goed te doen. Een andere optie om de Duitse skigebieden te bereiken is met de trein of het vliegtuig. Zo sta je in slechts enkele uren op de piste.

De prachtige skigebieden, lange pistes en de vele après-ski gelegenheden maken Duitsland zeer geliefd als (korte of last-minute) wintersport bestemming.

Reisorganisaties